Túra adatai

 • 1280 km motoron

 • 1. nap érkezés Herceg Noviba
  2. nap Herceg Novi - Niksic - Manateri Ostrog - Lovcen - Budva - Kotor - Herceg Novi (300 km)
  3. nap Herceg Novi - Podgorica - Moraca kanyon - Mojkovac - Tara kanyon (Durmitor Nemzeti Park) - Zabljak - Herceg Novi (450 km)
  4. nap Herceg Novi - 8-as út - Split - Dubrovnik - Herceg Novi (530 km)
  5. nap haza utazás Budapestre

 • főutak és alsóbb rendű utak

 • 4 *-os szálloda

 • Herceg Novi
  Tara-kanyon
  Manastir Ostrog
  Morace kanyon
  Budva
  Kotor óváros
  Dubrovnik

 • személyszállításra Budapest - Herceg Novi között külön ajánlatot adunk.

Montenegro

Október végén itthon már hűvös szelek fújnak, de az Adrián kitűnő motoros idő van. Ezért a motorokat leszállítjuk Montenegroba és Herceg Noviból csillagtúrázunk az ismert és közkedvelt útvonalakon.

Október 23-án mi is és a motorok is megérkezünk Herceg Noviba, ahol elfoglaljuk szállásunkat a 4*-os szállodában. Másnap északfelé indulunk és a Slansko Jezero-t megkerülve meglátogatjuk a sziklafalba épített Ostrogi Monostort, majd a Lovcen Nemzeti Parkot érintve az Adria egyik legrégebbi településén,  Budvában pihenünk meg. Ezután Kotorban sétálunk egyet a 12-14. századból fennmaradt, UNESCO világörökségi védelem alatt álló óvárosban. Este a Kotori öböl mentén térünk vissza Herceg Noviba, a hotelbe.

Harmadik napunkon északi irányba áthaladunk a Moraca kanyonon, majd végigmotorozunk Európa legmélyebb, UNESCO védelem alatt álló kanyonján, a Tara-kanyonon.  Az “Európa könnye”-ként is emlegetett folyó mentén 80 km hosszan élvezhetjük a világ második legmélyebb szurdokvölgyét. Zabljak után a Durmitor Nemzeti Parkot elhagyva este visszatérünk szállásunkra.

Ha az Adrián vagyunk, akkor nem hagyhatjuk ki a 8-as utat. A negyedik napon Splitig kanyargunk a 8-ason és délután Dubrovnikot érintve érkezünk vissza Herceg Noviba. A túrát zárva az ötödik napon a motorokat ismét teherautóra rakjuk és hazatérünk Budapestre.

Októberi napsütés

… and ride

   

MN_Ostrog    MN_Tara

 MN_8

Jelentkezés